SİZİ ARAYALIM
Tüp Mide Ameliyatından Sonra Penis Büyür mü ? Ereksiyona Etkisi Nedir ? Tüp Mide Ameliyatından Sonra Penis Büyür mü ? Ereksiyona Etkisi Nedir ?
02.11.2017
Op. Dr. Murat Üstün

Obezite cerrahisinin özellikle Tip 2 diyabetli hastalarda testosteron seviyeleri ve cinsel istek üzerinde olumlu etkileri, Cleveland Kliniğin de dahil olduğu pek çok çalışma ile kanıtlanmıştır. Ancak en çok merak edilen ve sormaya çekinilen konulardan biri de, obezite ameliyatlarının penis boyuna ve ereksiyona etkisi olup olmadığıdır.

Güzel haber özellikle pubis bölgesinde biriken yağların erimesi ile penis boyunda anlamlı artış sağlanabileceğidir. Çalışmalara göre her 15-20 kg kayıp, penis boyunda 2.54 cm artış sağlamaktadır. Elbette bu artış pubis bölgesinde depolanan yağ miktarı ile de bağlantılıdır. Ancak kesin olan, hastaların partnerleri tarafından da belirgin olarak hissedilen bir boyut artışı olduğudur.

Dahası, obezite cerrahisiyle sağlanan anlamlı kilo kaybı sayesinde kişinin beden algısında sağlanan anlamlı iyileşme doğrudan kişinin mooduna ve o da cinsel performansına yansımaktadır. Alınan kalori kat kat azalmış olsa da, kişilerin enerji düzeyleri zayıflama ile paralel olarak artmaktadır.

Öte yandan dolaşımın ve kardiyak performansın düzelmesi de cinsel performansa olumlu olarak yansımaktadır. Brezilya’dan bir üroloji ekibinin çalışmasında tüm literatür taranmış ve toplam 185 makale incelenmiştir. Obezite cerrahisi sonrasında erektil fonksiyonda 5.6 puan artış saptanmıştır.

İngilizce hasta forumlarında en çok merak edilen ve tartışılan konulardan biri de obezite cerrahisinin penis uzunluğuna ve cinsel performansa etkisi olduğunu görüyoruz. O forumlardaki samimi hasta paylaşımlarını okuyunca, ülkemizde katetmemiz gereken çok yol olduğunu düşünüyorum. Obezite ameliyatından sonra penis boyutunda artışla ilgili hasta deneyimleri için linkteki videoyu izleyebilirsiniz

 

 

SİZİ ARAYALIM
Copyright © 2019 TÜPMİDE. Tüm hakları saklıdır.