SİZİ ARAYALIM
Tüp Mide Ameliyatından Sonra Geri Kilo Alımı: Başarılı Hastaların Üç Sırrı Tüp Mide Ameliyatından Sonra Geri Kilo Alımı: Başarılı Hastaların Üç Sırrı
09.12.2016
Op. Dr. Murat Üstün

Tüp mide ameliyatı hakkındaki en karamsar araştırmaya göre, hastaların neredeyse yarısı 5 yıl içerisinde bir miktar kilo geri alıyor. Çalışmada 443 hasta değerlendirilmiş. Veriler ilk 1 yıl bu hastaların sadece % 54’ünden toplanabilmiş. 3. Yılda bu oran % 49, 5. Yılda ise % 70 olmuş. Fazla kilonun kaybı oranı sırasıyla % 77, % 70 ve % 56 olmuş. Diyabetin tam olarak düzelmesi oranları % 51, % 38 ve % 20. Hipertansiyonun tam olarak düzelmesi ise % 46, % 48 ve % 46.

Bu raporun bize söylemediği şey ise, ne olup da bu hastaların kilo aldıkları ve başarılı hastalarla başarısız olanların farkının ne olduğu. Başarılı hastaların takiplerinden edinilen bilgilere göre bunu şöyle özetlemek mümkün:

1-Başarılı hastaların % 85’i kendileri yemek pişiriyor. Aileleri, eşleri değil, bizzat kendileri.. Obezite cerrahisinden önce bu oran sadece % 10.

2-Başarılı hastaların % 75’i haftada en az 3 defa egzersiz yapıyor.

3-Başarılı hastaların ameliyat sonrası yedikleri gıdalar, ameliyattan önce sevdiklerinden tamamen farklı

Aksine, başarısız olan hastaların ortak özellikleri ise şöyle:

1-Başarısız hastaların sadece % 10’u kendisi yemek hazırlıyor, çoğunluğu dışarıda yiyor

2-% 20’den azı herhangi bir egzersiz türünü uyguluyor

3-Gıda günlüklerini incelediğimizde neredeyse % 80’i tamamen ameliyattan önce yedikleri gıdaları tüketiyor.

Sonuç olarak, hastanın başarılı olup olmamasını belirleyen obezite cerrahisi değildir, hastanın onunla elde ettiği gücü nasıl kullandığıdır. Obezite cerrahisi bir araçtır. Hastalarımız için planımız basittir ve tamamen biokimyasal temellere dayanır. Umarız obezite cerrahisi sizin için de doğru yanıt olur ve daha sağlıklı bir hayata erişmek için sizi harekete geçirir.

SİZİ ARAYALIM
Copyright © 2019 TÜPMİDE. Tüm hakları saklıdır.