SİZİ ARAYALIM
Regaip Kandiliniz mübarek olsun... Regaip Kandiliniz mübarek olsun...
07.03.2019
Op. Dr. Murat Üstün

Regaip Kandili ile başlayan 3 aylar aynı zamanda pek çok müslüman hastamızın oruç ile karşıladığı bir gündür.
Bu vesile ile obezite cerrahisi sonrası oruç ne zaman tutmalıyız?Nelere dikkat etmeliyiz ? sorularını cevaplamak ibadetinizi sağlığınıza zarar vermeden yapmanızı sağlayacaktır.

Obezite cerrahisinden sonra iki yıl oruç tutmamanızı öneriyoruz.Eğer yine de tutmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki sıralamaya uymaya çalışın.

Sahur: 

Mutlaka 2-3 rafadan ya da kayısı kıvamında haşlanmış yumurta ve 4-5 tane çekirdeği çıkarıldıktan sonra ortasına bol tarçın serpilmiş kuru hurma yiyebilirsiniz. Yedikten yarım saat sonra su içmeye başlayıp iki su bardağı suyu bitirdiğinizde uyuyabilirsiniz.

İftar:

Bir tane bol tarçınlı kuru hurmadan sonra bir kase çorba içebilirsiniz.Yarım saat ara verdikten sonra mümkünse bol etli(dana-kuzu-balık-tavuk-hindi)sebzeli fırın ,bugulama,tencere yemeği yiyebilirsiniz.Yemekten ortalama 45 dakika sonra  su içmeye başlayıp yatana kadar 1.5 lt suyu bitirmelisiniz.Yatmadan önce de 1 bardak kefir içebilirsiniz. Eğer henüz bir yıllık ameliyatlı iseniz bu yazılan miktarları dahi tüketemeyebilirsiniz.Lütfen doktorunuzla-diyetisyeninizle iletişim kurarak vitamin ve veya protein tozu kullanmanız gerekliliğine birlikte karar veriniz.

Allah kabul etsin

SİZİ ARAYALIM
Copyright © 2019 TÜPMİDE. Tüm hakları saklıdır.