SİZİ ARAYALIM
Obezite Riski Bebekken Tahmin Edilebiliyor! Obezite Riski Bebekken Tahmin Edilebiliyor!
02.05.2019
Op. Dr. Murat Üstün

Yeni bir çalışmaya göre, doğum kilosu ve kalıtsal faktörler gibi bir çok etken, 10 yaşından itibaren çocukların obez olup olmayacağını tahmin etmekte yardımcı oluyor.

Doğum kilosu veya ailedekilerin kiloları gibi faktörleri hesaplayarak, bir bebeğin 10 yaşından itibaren obez olup olmayacağını doğru bir şekilde tahmin etmenin mümkün olduğu ortaya çıktı.

Amsterdam Akademik Tıp Merkezi'nde görevli olan Doç. Dr. Tanja Vrijkotte, obeziteye müdahale etmenin çok zor olduğunu, hemşire, ebe ve doktorların mümkün olan en kısa sürede harekete geçmeleri gerektiğini belirtti. Ailelerin doğumdan hemen sonra uyarılması, sağlıklı yiyeceklerin ve yapılması gereken aktivitelerin detaylıca anlatılması gerektiğini belirten Vrijkotte, sözlerine "Çocukların gelecekte sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için obezite önleme çalışmalarına odaklanmalıyız." diyerek devam etti.

Hollanda'da çocukların obezite risklerinin 2 yaşında gerçekleştirilen bir kontrolle belirlendiğini, ailelere de çocukları 2 yaşındayken destek önerildiğini belirten Vrijkotte gerekli kontrollerin çok daha önce başlaması gerektiğini ve ailelerin olabildiğince erken uyarılmaları gerektiğini savunuyor. Vrijkotte sözlerini yetkililerin ebeveynlere bebeklerinin tamamen sağlıklı olduklarının yinelemesi ve bir sorun olmadığını ancak gelecekerinin obeziteden dolayı büyük risk altında olduğunu anlatmaları gerektiğini vurgulayarak tamamladı. 

Haberin Devamı: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48129733

SİZİ ARAYALIM
Copyright © 2019 TÜPMİDE. Tüm hakları saklıdır.