SİZİ ARAYALIM
Kvass Nedir, Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar? Kvass Nedir, Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?
08.03.2019
Op. Dr. Murat Üstün

Kvass, en iyi probiyotik gıdalardan biri olarak kabul edilir. Barsak florasının ve genel olarak sindirim sistemi sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olur. Özellikle sürekli kabızlık çekenlerde bağırsak florasını düzenlemek için çok güçlü bir yardımcıdır. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.

Renginden de anlayacağınız gibi pancar kvass kırmızı kan hücreleri oluşumunu sağlar.Aynı zamanda laktoz intoleransı semptomlarını azaltır ve alerjilerin yaygınlığını azaltır.Hem de çok iyi bir antioksidandır. Havuç Kvass ta aynı şekilde çok iyi bir probiyotik kaynağıdır. 
 

PANCAR KVASS YAPIMI 

1 litrelik kavanoz (kaynar suya batırıp çıkarın aynı konserve yaparkenki gibi...Kapağını da kaynar su ile sterilize edin.
3 orta boy pancar. Soyduktan sonra iyice yıkayın ,dışının kiri bulaşmış olmasın soyulmuş pancara...
2-3 çay kaşığı deniz tuzu 
1 küçük kahve fincanı ev yapımı yoğurdun yoğurt suyu 
2 minik  diş sarımsak (istenirse)
1 adet acı biber (istenirse)
yeteri kadar temiz su.

Pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Minik küpler şeklinde doğrayın.
Deniz tuzu iri olmasın; eğer iri ise sarımsak döveceği ya da bir bardağın tabanı ile iyice ezin.
Kavanoza pancarları, sarımsak tanelerini ve acı biberi de ekleyin.Ben böyle çok hafif acılı şalgam tadını seviyorum.Siz sarımsak ve biber miktarını artırabilir ya da hiç koymayabilirsiniz ama koymayınca biraz tatlımsı bir tad oluyor.
Üzerine tuz ile yoğurdun suyunu ekleyin.
Kavanozun üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde su ile doldurun. Streç film ile sıkıca kapatın.Hatta streç filmi birkaç defa dolayın kavanozun çevresinde,sonra da kapağını sıkmadan gevşekçe üzerine koyun.

Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde mayalanmaya bırakın. Her gün bir iki kez kavanozu sallayarak karıştırın.Eğer üzerinde küf görürseniz ağzını açıp koklayın eğer kötü bir koku varsa bozulmuştur. yok sadece küf varsa kağıt havlu ile alın ,atın küfü,bulaşığı da kalmasın kavanozda. iyice silin o küf olan yerleri.
Hava ya da bulunduğu ortamın sıcaklığına göre 3-6 gün sonra karışımı süzerek yine temiz cam şişe ya da kavanoza boşaltın. Buzdolabında bir hafta kadar ağızı sıkıca kapalı muhafaza ederek içebilirsiniz.

İnternet sitelerimizdeki tüm diğer tarifler gibi,özgün ve denenmiş tariflerdir.Sizlere @demetella tarafından hazırlanmıştır.Taklitlerinden sakınınız :)

SİZİ ARAYALIM
Copyright © 2019 TÜPMİDE. Tüm hakları saklıdır.